Knoflooksaus maken met yoghurt

Misschien maak je wel eens zelf de saus bij het eten, je kunt dan ook de knoflooksaus maken met yoghurt. Dit is heel gemakkelijk en het is veel lekkerder als je hem zelf maakt. Verras je gasten daarom eens met je eigen gemaakte saus, zij zullen net als jij lekker smullen. Variatie is leuk als je zelf een saus gaat maken dus probeer daarom nu ook de knoflooksaus maken met yoghurt. Je hebt maar tien minuten nodig om het klaar te maken dus waar wacht je nog op? Lees snel verder wat je allemaal nodig hebt.

Ingrediënten knoflooksaus maken met yoghurt
Het volgende heb je nodig voor knoflooksaus maken met yoghurt:

  • Drie tot vier eetlepels Griekse yoghurt
  • Een of twee teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Een handje gesneden verse bieslook

Als je deze hoeveelheid aan gaat houden bij het knoflooksaus maken met yoghurt dan krijg je ongeveer een bakje saus. Dus je kunt er altijd meer van maken als je de ingrediënten daar op aanpast.

Bereiding knoflooksaus met yoghurt
Om de knoflooksaus met yoghurt klaar te maken heb je de knoflook nodig en deze snijd je erg fijn. Dan meng je de yoghurt met de knoflook in den kommetje. Dit kun je vervolgens weer op smaak maken met zout, peper en ook met de bieslook. De een zal er meer in doen dan de ander, het ligt er maar net aan waar je van houdt. Het beste kun je het in de koelkast bewaren tot je gaat eten. Dan is hij lekker fris.

Afwisselen met knoflooksaus met yoghurt
Je kunt de smaak altijd aanpassen van de knoflooksaus met yoghurt. Je kunt er wat meer of minder zout en peper in doen, het gaat er om dat je bij ieder gerecht een passende saus hebt. Als je eenmaal weet hoe eenvoudig je de saus nu zelf kunt maken, dan ben je steeds sneller klaar. Zorg dat je altijd de ingrediënten in huis hebt en wanneer er dan gasten komen, je hebt de saus zo klaar, maar liefst in tien minuten. In de zomer is het aan te raden sowieso alle ingrediënten voor de knoflooksaus met yoghurt in huis te halen zodat je altijd een barbecue kunt houden met zelfgemaakte saus!