Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken is een leuke bezigheid. Als je gasten hebt en je hebt zin in een lekkere saus, maak deze dan eens zelf. We geven je namelijk tips hoe je dit klaar kunt maken. Zorg dat je alles in huis hebt en dan kun je zelf je eigen knoflooksaus maken. Als je een feestje hebt thuis en je wilt lekkere hapjes serveren dan kun je daar ook passende saus bij zetten. Daar kun je de knoflooksaus voor kiezen. Maar ook in de zomermaanden is dit een heerlijke frisse saus die je buiten op tafel kunt zetten als je bijvoorbeeld een barbecue hebt. Daarom is het goed dat je nu gaat ontdekken hoe je zelf de knoflooksaus klaar kunt maken.

Wat heb je nodig om zelf knoflooksaus te maken?
Als je zelf de knoflooksaus klaar wilt maken dan heb je citroensap nodig en suiker. Maar ook knoflooktenen en mayonaise mogen niet ontbreken. Dan heb je nog de crème fraise, gesnipperde bieslook en peterselie nodig. Je kunt later altijd nog zout en peper kiezen als je het meer op smaak wilt brengen. Het is daarom heel persoonlijk hoe je de knoflooksaus klaar gaat maken.

Bereiding knoflooksaus
Om de knoflooksaus klaar te maken, neem je eerst de citroensap en de suiker. Deze meng je goed met elkaar en het belangrijkste daarbij is dat de suiker goed is opgelost. Dit kan soms even duren, maar neem de tijd want dan kun je zelf echt heerlijke knoflooksaus maken. Dan neem je de knoflooktenen en deze pers je en doe je dan door het citroensap heen. Neem dan de crème fraise en de mayonaise en doe hier de kruiden doorheen. Vervolgens voeg je hier ook het citroensap e.d. aan toe en dan moet je het geheel goed mengen. Vervolgens heb je nog zout en peper wat je kunt gebruiken om het geheel naar eigen smaak te maken. Het zal er ook aan liggen welk gerecht je klaar gaat maken, zorg daarom dat je weet wat voor eten je klaar gaat maken zodat je de saus daar op aan kunt passen. Neem de tijd want zelf knoflooksaus maken is heerlijk om te doen en het geeft je een geweldige smaak!